Ja s'ha acabat. Després de més d'un any de preparatius i feina, els tres dies de la 1ª Trobada de Bestiari d'Aigua dels Països Catalans se'ns van fer molt curts!!! I això que més intensos no podien ser!!

Tot va començar el divendres dia 13 amb la xerrada de l'expert en bestiari Ramon Saumell a la Biblioteca Central de Terrassa. Va ser molt instructiva i enriquidora, i varem veure l'audiovisual més complert de bestiari que hi ha a tot Catalunya. Si algun dia teniu l'oportunitat d'assistir a una xerrada d'en Ramon no dubteu a anar-hi.

El dissabte 14, tot i les quatre gotes que van caure a mig matí que ens feien pensar en el pitjor, tot va sortir rodó com esperàvem. A les 10h ben puntuals i amb la majoria de les bèsties ja plantades, van començar els tallers dirigits als més menuts. Després van venir les actuacions dels grups de cultura popular terrassencs: Esbart Terrassa, Drac Infantil de Terrassa, Gegants de Terrassa i Bitxo del Torrent Mitger . I seguidament varem assistir a un dels moments més esperats del dia: la inauguració del Ball de la Papallona de Sant Pere, la peça musical que d'ara en endavant serà el ball de lluïment de La Papallona. Amb les últimes notes de la peça, els borinots van llençar una pluja de confetti a través de quinze sortidors per commemorar els primers 15 anys de la Papallona de Sant Pere. El ball i el toc final van ser molt aplaudits per tots els assistents, i els borinots ens en sentim molt orgullosos.

La festa va continuar amb la paella popular que es va fer al pati de l'Escola La Roda. El cel amenaçava pluja, però vam ser valents i tiràrem endavant el dinar. Al final no ens en vam haver de penedir i ens menjàvem els últims grans d'arròs amb un bon sol, que ens va acompanyar a partir d'aquell moment fins que es va pondre.

Després del bon dinar va arribar el moment de la cercavila. Una gran desfilada de colors, variats i refrescants, que va connectar el nostre barri, Sant Pere, amb el centre de la nostra ciutat. Just davant de l'ajuntament totes les colles participants van fer el seu millor ball, envoltants per una gran quantitat de persones de totes les edats que van veure més d'una quinzena de bèsties d'aigua una darrera de l'altra, un espectacle mai vist fins ara. Un cop finalitzats tots els balls i per acabar de fer gran la festa, es va fer una tabalada i tocada de gralles amb tots els músics de les colles, fent un gran cercle per envoltar els que no van poder estar-se quiets i van començar a ballar al ritme de la música.

Seguidament vam tornar cap al Pla de la Font de l'Apotecari per celebrar el sopar de germanor amb totes les colles participants a la trobada, perquè després d'una bona cercavila sempre va bé fer un bon àpat. Va ser el moment de fer-la petar amb gent de totes les colles i començar a pensar en quin poble o ciutat ens trobarem el proper cop.

I per acabar el dia, els que encara ens aguantàvem drets, el gran concert del 15 aniversari de la Papallona , amb els grups Se'n Fa Una, Skalivada i Kayo Malayo. Moltes de les colles van marxar després de sopar i no s'hi van quedar. Nosaltres millor que ningú sabem que moltes vegades, després d'una actuació, el cansament i les ganes d'arribar a casa poden més que les de festa, i per això no ens ho prenem pas com si ens fessin un lleig. Ben al contrari, els hi estem molt agraïts per la seva participació. Tot i això, el concert va tenir força públic gràcies als joves de Terrassa i rodalies que s'hi van acostar.

El matí del dia 15, desprès d'una dormida merescuda i un bon esmorzar, els que encara tenien forces, van participar en la tirada de bitlles catalanes, esport que als de la Papallona ens agrada cada cop més i que estem intentant donar a conèixer, sobretot a través de la Festa Major del nostre barri, on hi organitzem una tirada des de fa uns anys.

Amb la tirada de bitlles va acabar la primera festa del bestiari d'aigua, i esperem que no sigui l'última. De fet, alguna de les colles participants sembla que tenen ganes de continuar amb la nostra iniciativa. Ja us en tindrem informats.

Volem donar les gràcies a tothom que ens va ajudar d'alguna manera a que tot el cap de setmana fos un èxit, sobretot a l'Ajuntament de Terrassa i l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya pel seu suport en tot el que hem necessitat, a la gent de l'Escola La Roda , ja que sense les seves instal·lacions ens hauria estat molt difícil poder organitzar una trobada com aquesta, a l'Associació de Veïns del Barri de Sant Pere per la seva gran col·laboració, també als amics de Kambacat, sempre disposats a donar un cop de mà, així com a Diables de Terrassa, a l'Avan, i en general a tots els que han posat el seu gra de sorra perquè tot sortís el millor possible.

Moltes gràcies a tots.

 

Fotografies
Vídeos
Descàrregues
Torna a 15è Aniversari