El Grup

Els "Tocats de l'ala" és el grup de músics de la Papallona, un grup format amb els anys i que va creixent tant en numero de músics com de repertori.

El grup és va formar amb la arribada de alguns grallers dels Castellers de Terrassa que compartien l'activitat a les dues entitats, alguns anys més tard la papallona i els Tabalers de Terrassa és van unir i això va fer que mica en mica el grup fos millorant i amb el pas dels anys cada cop sigui més gran amb l'arribada de nous grallers i tabalers.

El repertori és molt variat, des de processons fins a cançons populars amb varietat de sons que fan animar el ball de la papallona i del públic que hi sigui present. Els assajos setmanals fan que és mantingui aquest nivell i que és vagi ampliant el nombre de cançons.

 

La principal activitat dels tocats de l'ala és acompanyar la Papallona a les seves actuacions i posar la música perquè la bestia pugui ballar, tot i que en algunes ocasions el grup ha anat a tocar sense la companyia de la bestia en altres tipus d'actes. El grup fins i tot te la seva pròpia indumentària per aquestes ocasions.

Els "Tocats de l'ala" han actuat varis anys a l'escola Salvador Vinyals per celebrar el Sant Jordi, han encapçalat la processó de la Fira Modernista de Terrassa dos anys seguits amb els seus tabals, i també ha animat la rua de carnestoltes de l'escola Lanaspa i la rua de reis del barri terrassenc de Torre-sana entre altres.

Amb motiu del 15è aniversari els tocats de l'ala van estrenar el Ball de la Papallona, una cançó escrita per un dels nostres components en Xavi Martí, amb uns ritmes i coreografia pròpia que va ser estrenada a la 1ª Trobada de Bestiari d'Aigua dels Països Catalans que es va celebrar el passat juny del 2008 i va ser aplaudida per tothom.

Si aneu a l'apartat de VIDEOS els podreu veure i sentir en diferents actuacions i assajos.

Aquí podeu escoltar alguns dels temes del grup