Historia

Es en aquest any que l'entitat s'involucra un xic més amb la Festa Major del barri i ajuda a en David Traver, a organitzar el segon Sant Pere Sona. Aquesta activitat consisteix en una sèrie de concerts de grups de música de joves del barri, emmarcat en el divendres de la Festa Major.

Un any més tard (el 2004), La Papallona prent un compromís en favor de la conservació de la cultura i la llengua dels Països Catalans, participant i organitzant el Correllengua de Terrassa, amb altres entitats.

Característiques
Historia

Aquest compromís assolit amb el país i el barri, es prent també amb la ciutat, tot participant a la Festa Major Infantil de Terrassa i a les rues infantils de Carnestoltes.

Al 2005, el grup tot i ser reduït és consolida i decideix legalitzar-se, esdevenint així, l'Associació Cultural La Papallona de Sant Pere. Mesos després, s'aprofità l'empenta dels membres del col·lectiu, per restaurar la Papallona, la qual estava malmesa després de més de 10 anys de vida. L'encarregat de fer aquesta tasca va ser el seu creador, en "Pep Ragà".

Un any després de la reparació, al 2006, els Tabalers de Terrassa s'afegeixen a la nostra associació, esdevenint així nous membres de la Papallona consolidant el grup de músics " Tocats de l'ala".

En els últims anys ha anat creixent tant el numero d'integrants al grup com les actuacions i activitats, el grup s'ha bolcat a cada festa major del barri portant noves figures que portessin més ambient a la cercavila i organitzant el concurs de bitlles, un acte molt esperat pels veïns, i ha intentat consolidar el Sant Pere Sona, el concert per el jovent del barri i de tota la ciutat.

L'any 2008 la colla va celebrar el seu 15è aniversari amb un any replet d'actes per a tota la ciutat. Un any ple d'activitats amb la 1ª Trobada de Bestiari d'Aigua dels Països Catalans un acte nou i inèdit fins el moment que va resultar un èxit de organització i de públic. Per primer cop és van reunir la majoria de colles i besties que llencen aigua en lloc de foc. Un espectacle per tota la ciutat.

Actualment, el grup de la Papallona realitza cercaviles, concerts, ... Si vols conèixen's, consulta la propera actuació a l' Agenda , o posa't en Contacta amb nosaltres. No te'n penediràs!!