Tot una sorpresa ens vem endur l'últim cop que vam visitar el CEIP Salvador de Vinyals per Sant Jordi, quan despres de l'actuació els nens i nenes de la classe de 4rt B i C acompanyats de la seva professora ens van donar les gràcies fent-nos entrega de un doble regal a cadascú.

Aquest regal no era més que una rosa i un conte sobre la nostra Papallona, (el petit llibret tenia forma de papallona) totes dues coses fetes pels més menuts... vam sortir molt contents d'aquella visita!!

Us podeu descàrregar el conte en format pdf aquí.

EL CONTE DE LA PAPALLONA

Vet aquí en aquell temps que les bèsties parlaven i les persones callaven, hi havia una papallona molt bonica i gran, que tenia les ales de color verd, vermell i daurat. Aquesta papallona era màgica perquè cada cop que movia les ales llençava una pols màgica de molts colors. Quan els nens estaven tristos, la papallona movia les ales i deixava anar la pols màgica que feia els nens feliços.

La gent cuidava molt a la papallona perquè per ells era molt important, però hi havia molts nens que necessitaven la seva ajuda, però ella no els podia ajudar a tots i es va posar malalta.La Papallona va estar amagada uns quants dies i els nens es van començar a preocupar. Els nens petits van anar a buscar un follet que vivia en el tronc d'un arbre màgic enmig del bosc. Aquest follet només el podien trobar els nens, perquè la gent gran no sabia que existis. Li van explicar la història al follet i el follet, que era de color verd, va pensar que necessitava una altra papallona que l'ajudés.

Els nens, després d'uns dies de buscar, van veure que no era tan fácil trobar una papallona i van anar a demanar ajuda a un gegant. Aquest gegant vivia amagat en una cova i era difícil trobar-lo. Quan el van trobar, li van explicar la història i els hi va dir que ell coneixia una papallona molt especial que també deixava anar una pols màgica, van caminar durant tres dies i, al final, la van trobar. La Papallona, que era de color groc, blau i rosa, va voler ajudar.los de seguida.

Quan van arribar al poble, la papallona verda i vermella, es va posar molt contenta i al cap d'un parell de dies, la papallona es va recuperar i, de cop i volta, les dues papallones van començar a volar i a deixar caure un polsim daurat. Els nens es van posar molt contents i, mentre les papallones volaven, ells les perseguien.

Les dues papallones es van casar i al seu casament hi van anar tots els nens del poble. Van anar a viure al tronc de l'arbre màgic on havia viscut el follet, però el follet ja no hi vivia perquè va marxar a viure en un poble on la gent era pobre i necessitava l'ajuda del follet. Al cap d'uns mesos, les papallones van tenir erugues, i junts van ser molt feliços.

Tot això és tan veritat com que la rondalla s'ha acabat; si us ha agradat bé, i si no, també! Qui no ho vulgui creure que ho vingui a veure!!

Classe de 4rt B i C del CEIP Salvador Vinyals. Abril 2009