Associació Cultural La Papallona de Sant Pere

Com bé indica el nostre nom (Associació Cultural La Papallona de Sant Pere), som una entitat de caire cultural que tenim per finalitat fomentar i difondre la cultura popular dels Països Catalans, mitjançant activitats diverses. Des de la revolada , periode en que vam recuperar la Papallona, fins avui, hem anat participant a diverses festes i actuacions per arreu del teritori. Actuacions i cercaviles que hem anat realitzant amb molta xera i gatzara. Però la nostra activitat no és concreta solament amb cercaviles sinó que l'entitat també organitza altres activitats com concurs de bitlles, concerts, etc...

Borinots

Els borinots som els i les persones que formem part del grup de La Papallona de Sant Pere. Cada membre té una tasca important dins del grup, la qual és vital pel bon funcionament d'aquest. Així, podem trobar borinots que porten i guien el bitxo, els que mullen, els que llencen confetti, ... tots junts fem gresca de la bona. Des del primer dia, hem intentat que tots els borinots vestíssim igual, amb algun tipus d'uniforme que ens identifiqués. Actualment, els borinots portem la samarreta oficial de l'associació i un peto vermell.

Els "Tocats de l'ala"

La Papallona de Sant Pere te el seu propi grup de músics, un grup de grallers i tabalers que van animant el pas del bitxo pels carrers amb els seus ritmes animats que inviten a la gent a participar. El grup anomenat "Tocats de l'ala" acompanya a la Papallona a cada actuació però tambe quan hi ha l'ocasió anima altres tipus de festa amb la seva música, com per exemple i ja desde fa uns anys el Sant Jordi al Colegi Salvador Vinyals de Terrassa o tambe la processò de la Fira Modernista de Terrassa.