Historia

El 6 de juny de 1992, durant la Festa Major del barri de Sant Pere de Terrassa, va néixer la Papallona de Sant Pere. Un insecte gegantí vingut per fer gaudir una bona estona a grans i petits. Aquest "bitxo" es caracteritza per ser una de les poques bèsties dels Països Catalans que llença aigua enlloc de foc.

La Papallona va ser donada a l'Associació de Veïns de Sant Pere pel "Pep Ragà" , el seu creador. Aquest va retre homenatge a la senyora Rosa Mora, una persona molt estimada per la seva tasca al barri.

Característiques
Historia

En Pep, va elaborar una bèstia amb forma de papallona reposada sobre un tronc, on s'hi poden distingir roses i mores que fan referència al nom de la nostra amiga. Posteriorment, demostrant el gran afecte cap aquesta veïna, el barri de Sant Pere va regalar a la ciutat, una plaça on s'hi pot llegir: "Plaça de Rosa Mora".

L'Associació de Veïns de Sant Pere va cedir la Papallona a un grup de joves engrescats a promoure activitats relacionades amb el barri. El grup estava format per una quinzena de joves de diversos districtes de la ciutat de Terrassa i d'edats compreses entre els 14 i els 20 anys.

Els compromisos d'uns i altres van disminuir les sortides i les activitats de la Papallona de Sant Pere, mantenint, això sí, la seva participació a la cercavila de la Festa Major del barri. Al 2003, després de uns anys de inactivitat, ressorgeix un grup de joves disposats a recuperar la Papallona tot realitzant noves actuacions. En aquest grup si troben joves del primer grup que va portar la bèstia amb nous i noves joves de diverses edats i procedències, essent alguns, de fora del barri de Sant Pere.

Aquí podeu veure les fotografies de la primera cercavila i de la inauguració de la plaça Rosa Mora.